Lukk

Hva ønsker du å søke på?

Lukk

Spørsmål og svar om PLUS+ Complete

1. Kan jeg ta Juice PLUS+ Complete-produkter hvis jeg har noen allergier?

Generelt sett klassifiseres alle Juice PLUS+ Complete-produktene som mat og inneholder ingredienser som er typiske for matvarer. Nesten alle (proteinholdige) matvarer kan gi allergiske reaksjoner. Hvis en person er allergisk, må fastlegen eller personen selv avgjøre om personen kan ta Juice PLUS+ Complete. Mer informasjon om ingrediensene i hvert Juice PLUS+ Complete-produkt finner du her.

2. Er Juice PLUS+ Complete-produktene egnet for personer med diabetes?

Generelt sett kan personer med diabetes ifølge dagens kostholdsanbefalinger spise "alt", inkludert karbohydrater. De må bare sørge for å få alt med i beregningen når de f.eks. skal finjustere den nødvendige insulindosen. På grunn av sin lave glykemiske indeks er Juice PLUS+ Complete-produktene ideelle for personer med diabetes.

Under ser du karbohydratinnholdet i Juice PLUS+ Complete-produktene:

Vanilla Shake 28,2 g / spiseklar porsjon

Chocolate Shake 27 g / spiseklar porsjon

Mixed Fruit Bar 19,5 g / bar

Chocolate Bar 21,7 g / bar

Vegetable Soup 21 g / spiseklar porsjon

3. Hvordan er proteinkvaliteten i Juice PLUS+ Complete-produktene?

Takket være sammensetningen av ulike vegetabilske proteinkilder (soya, soyatofu, ris og kikerter) har proteinet i Juice PLUS+ Complete høy biologisk verdi (BV = et mål på hvor effektivt kroppen opptar og utnytter proteinet), noe som betyr at proteinkvaliteten er svært høy. Det anbefales å ha et proteinrikt kosthold når man trener styrke eller driver med annen idrett.

4. Inneholder Juice PLUS+ Complete-produktene fruktose? Hva betyr det for personer med fruktoseintoleranse?

Under ser du fruktoseinnholdet i Juice PLUS+ Complete-shakene:

Vanilla Shake 13 g / spiseklar porsjon

Chocolate Shake 12 g / spiseklar porsjon

Mixed Fruit Bar 5,3 g / bar

Chocolate Bar 5,5 g / bar

Vegetable Soup 0,5 g / spiseklar porsjon

Terskelen for fruktoseintoleranse kan variere i stor grad fra person til person. Mens noen reagerer på bare noen få gram, reagerer andre først etter daglige mengder på over 10 g.

Til sammenligning: 1 glass eplejus (2 dl) inneholder ca. 13 g fruktose.

1 banan inneholder ca. 20 g fruktose.

Hvis en person har fruktoseintoleranse, må fastlegen eller personen selv avgjøre om personen kan ta Juice PLUS+ Complete.

5. Inneholder Juice PLUS+ Complete-produktene gluten?

Alle Juice PLUS+ Complete-produkter er glutenfrie*.

*I henhold til den siste Codex Alimentarius-standarden (FAO, FN, WHO, 2007) og EU-forordningene 609/2013 og 828/2014. Det betyr at gluteninnholdet i det ferdige produktet er under 20 ppm (mg/kg).

6. Er det brukt GMO-ingredienser i produktene?

GMO (genetisk modifiserte organismer) Juice PLUS+ Company Europe GmbH bruker ikke råvarer fra GMO-ingredienser.

7. Inneholder Juice PLUS+ Complete-produktene laktose?

Juice PLUS+ Complete Mixed Fruit Bar er laktosefri. Pulveret i Juice PLUS+ Complete-shakene er også laktosefritt. Ved å erstatte skummet melk med laktosefri melk blir også de ferdige shakene laktosefrie. Et annet alternativ er usøtet, vegetabilsk melk, fortrinnsvis beriket med kalsium, f.eks. soyamelk. Men vær oppmerksom på at angitt næringsinnholdet for en spiseklar porsjon er basert på 2,5 dl vanlig skummet melk, ettersom dette tilsvarer anbefalt inntak.

8. Hva må jeg være oppmerksom på når jeg tar Juice PLUS+ Complete-produkter sammen med legemidler (mulige interaksjoner)?

Juice PLUS+ Complete-produkter klassifiseres som mat. Informasjon om mulige bivirkninger i forbindelse med visse typer matvarer eller matgrupper finner du som regel i legemiddelets pakningsvedlegg. Her kan du se etikettene til de ulike Juice PLUS+ Complete-produktene med oversikt over alle ingrediensene.

9. Kan Juice PLUS+ Complete-produktene tas under svangerskap eller amming?

Personer som er gravide eller ammer, bør ha et variert og velbalansert kosthold. Større vekttap ved hjelp av dietter med svært lavt kaloriinnhold (VLCD-dietter) på mindre enn 800 kcal/dag kan gi dårlig ernæring og være skadelig for barnets utvikling. Vi anbefaler ikke å gå ned i vekt når man er gravid eller ammer, uten å snakke med lege først.

10. Kann det være nyttig å ta Juice PLUS+ Complete-produktene før og etter trening?

Juice PLUS+ Complete er spesielt godt egnet før, under og etter trening. Produktene består av næringsstoffer av svært høy kvalitet og vegetabilske proteiner med høy biologisk verdi (se Proteinkvalitet). Juice PLUS+ Complete-produktene er derfor en verdifull næringskilde for idrettsutøvere.

11. Kan jeg ta Juice PLUS+ Complete selv om jeg er allergisk mot soya?

Soya er en viktig ingrediens i alle Juice PLUS+ Complete-produkter. Personen må selv vurdere risikoen for en mulig allergisk reaksjon.

12. Er Juice Juice PLUS+ Complete-produktene vegetariske, kan de tilberedes som vegetarmat?

Juice PLUS+ Complete Mixed Fruit Bar er rent vegetarisk. For å sikre at Juice PLUS+ Complete-shakene er helt vegetariske, tilberedes de med usøtet, vegetabilsk melk, fortrinnsvis beriket med kalsium, f.eks. soyamelk. Men vær oppmerksom på at angitt næringsinnhold for en spiseklar porsjon er basert på 2,5 dl vanlig skummet melk og gjelder ikke for andre tilberedningsmetoder.

13. Kan jeg tilberede Juice PLUS+ Complete-shakene med vann?

Et produkt må følge de juridiske minimumskravene for at det skal kunne defineres som en måltidserstatning. Både kalorier og næringsinnhold skal imøtekomme angitte mengder. Sammensetningen i Juice PLUS+ Complete-shakene er basert på næringsprofilen til skummet melk og er kun å anse som en måltidserstatning ved tilsetning av skummet melk. Tilberedning med vann vil gi lavere kaloriinnhold enn det som er foreskrevet for måltidserstatninger, og produktet faller dermed ikke under denne definisjonen. Et alternativ til vanlig skummet melk er laktosefri melk eller usøtet, vegetabilsk melk, fortrinnsvis beriket med kalsium, f.eks. soyamelk. Men vær oppmerksom på at angitt næringsinnhold for en spiseklar porsjon er basert på 2,5 dl vanlig skummet melk og gjelder ikke for andre tilberedningsmetoder.

14. Hvilke ingredienser inneholder Juice PLUS+ Complete-produktene?

Ingrediensene i de enkelte Juice PLUS+ Complete-produktene finner du på produktets etikett.